Moederdag tip!

Geef het perfecte geschenk: een cadeaubon!

Elk bedrag, elke behandeling, prachtig verpakt!

De magie van massage

De magie van massage

Jezelf verwennen met een lekkere massage? Veel mensen gunnen dit zichzelf niet en dat is jammer. Massages zorgen niet alleen voor een diepe ontspanning: ze verhogen ook de weerstand en verbeteren je humeur. Weet u welke positieve effecten een massage heeft?

MASSAGES HEBBEN EEN DIRECT MECHANISCH EFFECT

Door de wrijving en de lichte druk ontstaat er warmte in en vlak onder de huid. Dat verbetert de doorbloeding en activeert de lymfestroom. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en er stroomt zuurstofrijk bloed naar de weefsels toe. Dat is de reden waarom een massage zo goed helpt na het sporten of bij stijve, pijnlijke spieren bijvoorbeeld.

BIOLOGISCH EFFECT

Maar massage heeft ook een belangrijk chemisch of biologisch effect. Onderzoek heeft aangetoond dat een massage de aanmaak van het stresshormoon cortisol vermindert. Daarmee verdwijnen dus ook allerlei stress-gerelateerde klachten, zoals spierspanning, hoofdpijn en een somber gevoel. Tegelijk wordt er meer oxytocine aangemaakt, een stofje dat een gevoel van geborgenheid en veiligheid geeft.

BONUS

Ook weten we dat massages de aanmaak van endorfine (onze lichaamseigen pijnstiller) en serotonine (ook wel gelukshormoon genoemd) stimuleren. Dankzij deze stoffen zit je beter in je vel en voel je je ontspannen. Daarnaast heeft massage invloed op de vorming van witte bloedcellen die nodig zijn voor een goed immuunsysteem. De voordelen van een lichaamsmassage zijn dus enorm: minder last van stress en pijn, een betere weerstand tegen ziektes, een betere nachtrust en concentratie en als bonus meer energie!

Bron: Beautyspot.nl

Total relax behandeling

Behandeling voor de man

Powernap behandeling

Rug- nek- schouderbehandeling

Hotstone massage